به گزارش قدس آنلاین، «تاماکولو واتارا» روز یکشنبه در نشستی با فعالان اقتصادی استان مرکزی در اراک افزود: از ۱۸ تا ۲۰ اکتبر ۲۰۲۲ در کشور ساحل عاج، دومین کمیسیون همکاری اقتصادی دو کشور ایران و ساحل عاج برگزار میشود که از هم اکنون دو کشور درحال فراهم کردن مقدمات برای برگزاری بهتر این کمیسیون هستند.
وی اظهار داشت: از فعالان اقتصادی استان مرکزی و اراک دعوت می شود در این کمیسیون مشترک شرکت کنند.
سفیر کشور ساحل عاج در ایران درباره وضعیت اقتصادی این کشور گفت: رشد اقتصادی کشور ساحل عاج به هفت درصد رسیده که موج کرونا آن را کاهش داد و اکنون به ۶درصد رسیده است.
واتارا در معرفی زمینه های سرمایهگذاری در کشور ساحل عاج افزود: این کشور ۲۸میلیون نفر جمعیت دارد و پول رایج آن، فرانک است که در مقابل یورو نرخ آن ثابت است.
وی اظهار داشت: کشور ساحل عاج در حوزه کشاورزی در تولیدات محصولات قهوه، کاکائو و بادام هندی فعالیت اقتصادی دارد.
سفیر کشور ساحل عاج در ایران گفت: دو میلیون تن کاکائو در این کشور تولید میشود که ۴۰درصد نیاز جهان را تامین می کند و از این میزان ۳۵ درصد صادر و ۲۸درصد در داخل قابل استفاده است.
واتارا افزود: هشت کشور غرب آفریقا ۱۰۰ میلیون نفر جمعیت دارد که فرصت خوبی برای سرمایه گذاری شرکت های ایرانی است.
وی اظهار داشت: مبادلات کشور ساحل عاج با ایران در دو سال اخیر خوب بوده و به ۴۰میلیون دلار رسیده است که این رقم می تواندبیشتر از این باشد.
واتارا، با اشاره به ظرفیت سرمایه گذاری در ساحل عاج افزود: کشاورزی و تبدیل مواد خام به صورت مکانیزه یکی از ظرفیت های خوب سرمایه گذاری برای علاقه مندان در استان مرکزی ایران است.
وی اظهار داشت: ایده آل دولت ساحل عاج این است که کاکائو به صورت پودر و کرم شده صادر شود که در این حوزه چند شرکت ایرانی فعالیت می کنند.
سفیر کشور ساحل عاج در ایران گفت: معادن آهن، نیکل، طلا و الماس از دیگر ظرفیت های کشور ساحل عاج است که سرمایه گذاران این استان می توانند در این بخش فعالیت داشته باشند.
واتارا افزود: زیرساخت ها مشکل اصلی بیشتر کشورهای آفریقایی است و در این حوزه لازم است جاده سازی در کشور ساحل عاج با مشارکت سرمایه گذاران ایرانی انجام شود.
وی اظهار داشت: ۸۰هزار کیلومتر جاده در کشور ساحل عاج وجود دارد که باید آسفالت شود که از این وسعت ۱۰هزار کیلومتر قابل استفاده است.
سفیر کشور ساحل عاج در ایرانبا بیان اینکه سرمایه گذاران و تاجران ایرانی در انجام فعالیت اقتصادی در کشور ساحل عاج دنبال تضمین و نگرانی سرمایه هستند گفت: در حوزه بهداشت و درمان نیز فرصت سرمایه گذاری وجود دارد که از نظر دارویی و بهداشتی همکاری خوبی بین کشور ما و هلال احمر ایران وجود دارد.
رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی اراک نیز گفت:کشور ساحل عاج با ۲۸ میلیون نفر در غرب آفریقا قرار گرفته است.
ناصر بیکی افزود: کشور ساحل عاج بزرگترین کشوری است که با هف کشور در اتحادیه و پول مشترک هستند.
رییس اتاق بازرگانی صنایع ، کشاورزی و معادن اراک گفت : ۵۹ هزار ۹۰۰ تن حجم صادرات ایران در سال گذشته بوده که در پنج ماه اول امسال این حجم به ۵۹ هزار و ۴۰۰ تن رسیده است.
بیکی افزود: صادرات کشور ما به ایران از نظر دلاری در پنج ماه اول امسال ۲۷۰درصد ثبت شده است.
وی اظهار داشت: در سال گذشته ۱۴میلیون دلار صادرات انجام شده که امسال به ۳۹ میلیون دلار رسیده است.
رییس اتاق بازرگانی صنایع و معادن و کشاورزی اراک گفت: با توجه به اینکه کشور ساحل عاج از کشورهای هدف صادرات برای استان مرکزی است مقدمات سفر سفیر این کشور، فراهم شد.
بازدید از شرکت واگن پارس، دیدار با استاندار استان مرکزی، نشست با فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی اراک، بازدید از شرکت تاکا، بازدید از شرکت کبیر ریس تهران، بازدید از شرکت افق دارو پارس و بازدید از شرکت نیکسان صنعت از جمله برنامههای سفر سفیر کشور ساحل عاج به استان مرکزی در دو روز اقامت در استان مرکزی است.
منبع: ایرنا
نظر شما